Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση: Λευτεριά στον κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasel!

Λευτεριά στον κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasel

Κάτω τα χέρια από τους καλλιτέχνες του λαού και την επαναστατική-ριζοσπαστική τέχνη


Στις 16/02 οι κατασταλτικές συμμορίες των πραιτωριανών του Ισπανικού Αστικού Κράτους εισέβαλλαν στο πανεπιστήμιο της Λερίδα στην Καταλονία και συνέλαβαν τον κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasel. Ο Hasel ήταν καταδικασμένος από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας με τις κατηγορίες ότι επαινεί την τρομοκρατία και συκοφαντεί το κράτος και τους βασιλικούς θεσμούς. 

Ο κομμουνιστής ράπερ διώχθηκε με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία για την τέχνη, που λογοκρίνει και ποινικοποιεί την τέχνη που τροφοδοτεί τους αγώνες απέναντι στο καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σύστημα, τους πολέμους και τον φασισμό.


Η άρχουσα τάξη της Ισπανίας σήκωσε το γάντι απέναντι στο λαϊκό κίνημα της Ισπανίας και συνολικά τους αγωνιζόμενους λαούς ολόκληρου του κόσμου, με την επιλογή της να συλλάβει τον Pablo Hasel παρά το τεράστιο εγχώριο και διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε ζητώντας την παύση των διώξεων απέναντί τους. Η επιλογή του Ισπανικού κράτους και της άρχουσας τάξης του γίνεται σε μια περίοδο συνολικής αντιδραστικής μετατόπισης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, σε πλήρη εναρμόνιση με την κατεύθυνση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.


Η κατάσταση φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής που αντιμετωπίζουμε διεθνώς, παράγει φυλακίσεις καλλιτεχνών γιατί καλούν σε αντίσταση, νομοθετήματα λογοκρισίας του λόγου και της εικόνας των δημοσιογράφων, απονομιμοποίηση των αμβλώσεων και απαγόρευση των συγκεντρώσεων- διαδηλώσεων. Τα παραπάνω αποδεικνύουν ξανά και ξανά πως βρισκόμαστε σε μία περίοδο παγκόσμιας συρρίκνωσης των δημοκρατικών- εργατικών- λαϊκών ελευθεριών, ολοκληρωτικής επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους λαούς ολόκληρου του κόσμου.


Αλλά και στον τόπο μας, η επίθεση απέναντι στην ριζοσπαστική-επαναστατική τέχνη έχει ξεκινήσει μέσα από το άρθρο 8 του τρομονόμου για την τέχνη που απαγορεύει την διάχυση στο διαδίκτυο των επαναστατικών-ριζοσπαστικών μορφών τέχνης που καλούν σε συλλογική και δυναμική αντίσταση απέναντι στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, τις κρατικές συμμορίες του και τις φασιστικές- παρακρατικές εφεδρείες του. Ένα νομοσχέδιο που συνεχίζει την επίθεση στους συλλογικούς αγώνες μέσα από την ποινικοποίηση της ριζοσπαστικοποίησης, ως συμπλήρωμα του νόμου απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων και της ποινικοποίησης των λαϊκών αντιστάσεων που πέρασε το καλοκαίρι καθώς και της νομοθεσίας που βάζει τους μπάτσους μέσα στα πανεπιστήμια. Μια επιχείρηση που σκοπό έχει να τσακίσει τους συλλογικούς αγώνες και τα όργανα πάλης της νεολαίας- τους φοιτητικούς συλλόγους- κατ’ εντολήν του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

  

Αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει ένα πλατύ, πολύμορφο, μετωπικό, δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης για τον κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasel. Οι λαοί ολόκληρου του κόσμου πολεμάμε και τραγουδάμε απέναντι στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, παίρνουμε δύναμη από τα επαναστατικά- λαϊκά τραγούδια και την ριζοσπαστική τέχνη μέχρι να σπάσουμε τις αλυσίδες της αστικής ιδιοκτησίας και να θέσουμε την τέχνη ολοκληρωτικά στην υπηρεσία της εργατικής τάξης, για τον λαϊκό πολιτισμό των αναγκών μας. 


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΡΑΠΕΡ PABLO HASEL


ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση 

16/02/21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου