Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Pablo Hasel : Δεν έχω να απολογώ για τίποτα γιατί δεν μετανιώνω για τίποτα

Την Δευτέρα έδωσε συνέντευξη τύπου ο Pablo Hasel μαζί με την "Πλατφόρμα για την λευτεριά του Pablo Hasel" εν όψη της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, που τον απειλούν να εμφανιστεί στο ανώτατο δικαστήριο και να "παραδοθεί". 

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν θα απολογηθεί για τίποτα γιατί δεν έχει μετανιώσει τίποτα. Τον καλούν στο εθνικό δικαστήριο που του έδωσε 10 μέρες προθεσμία για να μπει αυτοβούλως στην φυλακή και να καταδικαστεί με κατηγορίες όπως την στήριξη της τρομοκρατίας και την προσβολή του στεφανιού.

Ο ίδιος λέει πως "Δεν θα κάνω τίποτα που να παραπέμπει σε μετάνοια. Η συμπεριφορά μου στην φυλακή θα είναι ίδια με την συμπεριφορά μου στο δρόμο. Η φυλακή είναι άλλο ένα πεδίο πάλης. 

Καλώ να γίνουν κινητοποιήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης είναι ο μόνος τρόπος να εκθέσουμε το κράτος. Δεν είναι ανάγκη να συμμερίζεται κανείς όλα όσα λέω για να δει πως αυτό που γίνεται είναι μια σοβαρή επίθεση ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης και των υπολοίπων δημοκρατικών δικαιωμάτων. Για αυτό είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν και άλλες διαδηλώσεις όπως αυτές που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στην Διείδα και την Βαρκελώνη ούτως ώστε να μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε όχι μόνο την δική μου ελευθερία αλλά την ελευθερία όλων μας. 

Πιστεύω πως εκμεταλλεύονται την πανδημία και βάζουν μέτρα για να βάλουν και έμενα μέσα με την λιγότερη δυνατή αντίδραση στον δρόμο, και αυτό πρέπει να σπάσει. 

Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται να πάει εξορία για να γλυτώσει την φυλάκιση απάντησε πως είναι μια σεβαστή επιλογή και πως το έχει σκεφτεί αλλά "αποφάσισα να μείνω εδώ για να ξεσκεπάσω την μάσκα του κράτους που ονομάζουν δημοκρατία".  

Η ειδοποίηση για την φυλάκιση του Hasel έφτασε μόνο στον δικηγόρο του αλλά ο ίδιος πιστεύει πως την Κυριακή θα έρθουν να τον βρούνε και να τον συλλάβουν .

Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός πως η Ισπανία είναι "το κράτος με τους περισσότερους καταδικασμένους καλλιτέχνες με 15 από αυτούς να είναι ράπερ". Και πως ο Pedro Sanchez όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση έλεγε  στο PP πως "δεν υπάρχει δημοκρατία για τους φυλακισμένους ράπερ".  Τώρα όμως δεν κάνει τίποτα για να αποφύγουν την φυλάκιση. 

Η καταδίκη και η απόφαση για τον Hasel από το ανώτατο δικαστήριο είναι 9 μήνες και μια μέρα στη φυλακή που έρχεται να προστεθεί με προηγούμενες καταδίκες του κομμουνιστή ράπερ όπως το 2014. Με την τελεσίδικη απόφαση του δικαστήριού ο Hasel κινδυνεύει σχεδόν σε 3 χρόνια φυλάκισης.  

Ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός τρομοκρατεί , και εκμεταλλευμένος την πανδημία καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα. Η αλληλεγγύη του λαού της Ισπανίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν το όπλο που κατάφερε να προστατέψει τον Hasel από τα μπουντρούμια των Ισπανικών φυλακών. Και είναι αυτός που μπορεί να το κάνει και τώρα.

Καμία καταδίκη στον Κομμουνιστή αντιφασίστα ράπερ Pablo Hasel. Οι κομμουνιστικές ιδέες δεν διώκονται. Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Ισπανία μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου