Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Να μην περάσει ο τρομονομος και η λογοκρισία - όλοι/ες στον δρόμο για την ανατροπή του!

 


Συζητούσα με έναν φίλο περίπου μία βδομάδα πριν για την υπόθεση του Pablo Hasel και των Group Yorum καταλήγοντας σε μια γενικότερη κουβέντα για την ωμή παρέμβαση της αστικής δημοκρατίας στην τέχνη όταν θίγει τα συμφέροντα της. Η απάντηση που μου έδωσε πάνω σε όλα αυτά ήταν "καλομελετα και έρχεται και σε εμάς". 


Και η αλήθεια είναι πως και είχε ήδη έρθει. Ήδη το σύστημα και η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενο την πανδημία άφησε επί της ουσίας τον κλάδο του θεάματος στον αέρα και χιλιάδες εργαζόμενους καλλιτέχνες στην αβεβαιότητα και την πείνα. Ήδη η στρατευμένη τέχνη ήταν στο στόχαστρο του συστήματος, ειδικά όταν τολμούσε να εκφράσει τους "ξυπολητους" αυτής της γης. Τους εργάτες, τους πρόσφυγες τον απλό λαό, την πλεμπα..

 Ακριβώς όπως οξύνθηκε η επίθεση σε όλους τους κλάδους, με εργασιακά δικαιώματα να τσακίζονται καθημερινά.

Με την ανεργία, την φτώχεια και την εντατικοποίηση να γεννούν εργατικά "ατυχήματα", φόβο και αβεβαιότητα.

Και τώρα με τις οδηγίες της "Ευρώπης των λαών" έρχεται τρομονομος αύριο στην Ελλάδα ο οποίος με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό - καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».


Η λογοκρισία δεν θα περάσει

Η Ισπανία δεν είναι η εξαίρεση

Οξύνεται απλά η καταπίεση από μεριάς συστήματος.

Μόνος φραγμός ο ίδιος ο λαός που θα περιφρουρήσει τα δικαιώματα του.


Τα τραγούδια μας δεν θα σωπαίνουν, θα ακουστούν πιο δυνατά, γιατί είναι τα τραγούδια των δικών μας ανθρώπων και των δικών τους συμφερόντων.


όλοι/ες στις συγκεντρώσεις.

Αθήνα: 12:00 Προπύλαια

Θεσσαλονίκη:12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου