Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Διαδηλώσεις έξω από το πανεπιστήμιο της Λίειδας, χιλιάδες κόσμος δηλώνει την αλληλεγγύη του και την αντίθεση στην φυλάκιση του Pablo Hasel! (βίντεο)










Διαδήλωση έξω από το κάμπους του πανεπιστήμιου της Λίειδας ενώ ο Pablo Hasel βρίσκεται μέσα! 

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως "Θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες κινητοποιήσεις αν με φυλακίσουν   αν δοθεί ισχυρή απάντηση θα το σκεφτούν δυο φορές και μπορεί να με βγάλουν από την φυλακή" 

"Καταλάβαμε το Πανεπιστήμιο κυρίως για τρεις λόγους: για να κάνουμε γνωστό το τι κάνουν, για να δυσκολέψουμε την κράτηση μου και για να καλέσουμε και να οργανώσουμε την υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου και άλλων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Έχει επιτευχθεί.

Αλληλέγγυος κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το κάμπους, φωνάζοντας για την λευτεριά του Pablo Hasel ενώ όλη την προηγούμενη βδομάδα κόντρα στην απαγόρευση οι δρόμοι σε όλη την Ισπανία γέμισαν με κεντρικό σύνθημα "Libertad Pablo Hasel". Στο παρακάτω βίντεο αλληλέγγυοι κάθονται έξω απο το πανεπιστήμιο που βρίσκεται o Hasel.  



Επίσης χιλιάδες υπογραφές μαζευονται για την αλληλεγγύη από εργάτες, εργαζόμενους, φοιτητές καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και ηθοποιούς και σκηνοθέτες μεταξύ άλλων του Σεράτ και του Άλμπερτ Σέρα και του Πέδρο Αρμοδόβαρ. (πηγή 1, πηγή 2) s Η εντολή για την σύλληψη του έχει δοθεί αλλά όπως ο ίδιος λέει δεν θα παραδοθεί. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον μουσικό ράπερ που διώκεται για τις ιδέες του και την κομμουνιστική του ιδεολογία. Διώκεται γιατί τόλμησε να πάει κόντρα τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό και το αστικό κράτος μαζί με την μοναρχία της Ισπανίας που καταπιέζει τον Ισπανικό λαό και την εργατική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου