Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Κοπέλα που χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα της Καταλανικής αστυνομίας έχασε το μάτι της την ώρα της διαδήλωσης. Αλληλεγγύη στον αγώνα των λαών!



Ο καινούργιος εξοπλισμός της αστυνομίας της Καταλονίας (MOSSOS), ο οποίος αποτελείται από πλαστικές σφαίρες είχε ως αποτέλεσμα στις χθεσινές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Pablo Hasel να τραυματίσει μια νεαρή κοπέλα και να χάσει το μάτι της. 

Τα λεγόμενα "ελαφριά" όπλα και οι σφαίρες "βλήματα αφρού" εδώ και δύο συνεχόμενες μέρες που γίνονται διαδηλώσεις στην Ισπανία χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά με μένος και λύσσα απέναντι στους διαδηλωτές. Είχαν δοκιμαστεί κατά κόρων τα όπλα αυτά στις διαδηλώσεις του Απρίλη το 2014 αλλά και  το 2016 όταν γινόταν προσπάθεια ανακατάληψης του κοινωνικού κέντρου και πρώην τράπεζας  Banc Expopriat de Gràcia (πηγή). Και μάλιστα είναι όπλο που στα χαρτιά απαγορευτικέ από το 2014 μετά προφανώς από κοινωνική πίεση!. Δεν είναι κάτι καινούργιο, οι περιπτώσεις τραυματισμών ειδικά στο μάτι από αυτές τις σφαίρες είναι πάρα πολλές όπως η υπόθεσης της Ester Quintana (πηγή) που αθώωσε τους μπάτσους που ευθύνονταν για τον τραυματισμό της.

Οι σφαίρες αυτές εξοστρακίζονται μεγάλη ευκολία και η αστυνομία της Καταλονίας έχει στοχεύσει και μπαλκόνια κόσμου!
 




Δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών. Το αστικό κράτος έχει δώσει το ελεύθερο να πυροβολεί τυφλά η αστυνομία όσους διαδηλώνουν. Τα όπλα τα έφερε για να μπορεί να καταστέλλει πιο αποτελεσματικά τον λαό που αντιστέκεται. Για αυτό ήρθαν σε περίοδο μαζικών διαδηλώσεων, αυτή είναι η θωράκιση του κράτους στον εχθρό λαό και έτσι λειτουργεί η αστική δημοκρατία. Όπως και στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση προτιμάει να ενισχύσει και να προσλάβει προσωπικό στα κατασταλτικά σώματα παρά στο να ενισχύσει την περίθαλψη και τα νοσοκομεία. Αυτές είναι οι ανάγκες του κεφαλαίου και του καπιταλισμού, χρέος μας να διεκδικήσουμε από την μεριά μας για τα δικά μας συμφέροντα. 

Από εδώ να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στην αγωνίστρια στην Βαρκελώνη η οποία ζητάει πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτιών για να μπορεί να καταγγείλει το περιστατικό (https://twitter.com/centre_IRIDIA/status/1362084366223089667?s=20&fbclid=IwAR26ZiKXDM6yTmWZUKgN4DbZrSM3ogC3cf5HtorBlP56XfNG83zN-IrkMPA). Αλληλεγγύη σε όλο τον λαό της Ισπανία που με την δίκαιη οργή του βγαίνει κατά χιλιάδες στους δρόμους όλης της Ισπανίας. Αλληλεγγύη στον πολιτικό κρατούμενο Pablo Hasel που διώκεται για τις κομμουνιστικές ιδέες του και τους στίχους του. Η καταστολή μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα των λαών γιατί έχουν δίκιο και μπορούν να νικήσουν!.


(Το συντομότερο θα ανέβει στο blog ανταπόκριση από τις διαδηλώσεις χθες, αναδημοσιεύσεις και υλικό υπάρχει και στην σελίδα μας στο facebook. https://www.facebook.com/Solidarity.PabloHasel)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου