Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Νέο τραγούδι κατά του Βασιλιά της Ισπανίας.. Σήμερα λήγει η προθεσμία του Πάμπλο Χασέλ που έθεσε το Εθνικό Δικαστήριο για να πάει φυλακή.



Ο Pablo Hasel κυκλοφορεί σήμερα ένα τραγούδι που απευθύνεται στο Φίλιπο ΣΤ'. Ένα τραγούδι που συμπίπτει χρονικά με τη λήξη της προθεσμίας που έθεσε το Εθνικό Δικαστήριο για να πάει φυλακή (μετά από αναβολή μιας βδομάδας)΄.

Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στην πόλη που κατάγεται ο Χασέλ την Λιέιδα και ξεκινάει με τα λόγια του ίδιου του βασιλιά ο οποίος δήλωνει πως "χωρίς ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης δεν υπάρχει δημοκρατία". Και ο Χασέλ θέλοντας να αναδείξει την υποκρισία του τον αποκαλεί "τύραννο" επισημαίνοντας  πως "η λεγόμενη προοδευτική κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει τις κινητοποιήσεις".

Δηλώνει πως δεν φοβάται και πως το μικρόφωνο του θα είναι πάντα ενοχλητικό για αυτούς. Αναδεικνύει την αντίφαση πως κατηγορείται για αποθέωση της τρομοκρατίας ενώ το κράτος είναι αυτό που την τροφοδοτεί και πως όταν απαλλαγούν από τον φασίστα βασιλιά τότε θα δικαιωθούν.

 Δηλώνει στα "παιδιά του Φράνκο" πως οι κάπροι της ελευθερίας αναπτύσσονται και πως δεν φοβάται την φυλακή γιατί υπάρχει η οργή των εργατών και όσο φυλακίζουν την αλληλεγγύη τόσο θα μεγαλώνει. Τελειώνει λέγοντας πως "έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε πρέπει να το πιστέψουμε".

Η αλληλεγγύη στον Πάμπλο Χασέλ πρέπει να δυναμώσει. Έχουν καλεστεί διαδηλώσεις ενάντια στην φυλάκιση του και σήμερα στην Ισπανία ο αγώνας και η αλληλεγγύη για την αθώωση του είναι ο μόνος τρόπος για να μην φυλακιστεί. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ PABLO HASEL      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου