Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Δικηγόρος του Pablo Hasel: "Το σπίτι του βρίσκεται ήδη υπό παρακολούθηση. Η σύλληψη του αύριο θα είχε εκλογικό αντίκτυπο την Κυριακή, ίσως επιλέξουν να το συλλάβουν μετά την Κυριακή"


Από χθες στις 20:00 και με την λήξη της προθεσμίας για την φυλάκιση του, έχουν περικυκλώσει το σπίτι του Χασέλ αστυνομικές δυνάμεις. Ο δικηγόρος του Hasel υποστηρίζει πως το πιο πιθανό είναι να τον συλλάβουν την Δευτέρα λόγω των εκλογών και της συμπάθειας του Καταλανικού λαού στον ίδιο. Χθες έγιναν διαδηλώσεις που διαλύθηκαν από την αστυνομία στην Ισπανία ενώ όπως ο Pablo Hasel σημειώνει οι συναθροίσεις φασιστών γίνονται ελεύθερα.  

"Θα περάσω την τελευταία εκλογική φάρσα κλειδωμένος σε στρατώνες της Πολιτικής Φρουράς, στη φυλακή ή θα περιμένω να έρθουν την Δευτέρα να με πάρουν. Ας έρθουν και να μου πουν, όπως και πολλοί άλλοι, για το «κόμμα της δημοκρατίας». Κανένας από αυτούς δεν θα σταματήσει με τις ψήφους, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει, θα συνεχίσει να καταπιέζει. Εάν θέλουμε λύση για να τελειώνει αυτό το καθεστώς, κανένα κόμμα πραγματικά δεν θα την βρει, οι εκλογές διαιωνίζουν την ρίζα των προβλημάτων. Ο βρόχος της εκλογικής φάρσας δεν μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αγώνα στους δρόμους αλλά αντίθετα, πρέπει να τελειώσει."


Ο δικηγόρος του Pablo Hasel λέει: "Η κανονική διαδικασία είναι η αναζήτηση και η σύλληψη. Έχει ήδη δηλώσει πως θα ζει κανονικά  μέχρι να ανακληθεί η διαταγή ή να συλληφθεί.  

Κατ' αρχήν, η προθεσμία έχει λήξει σήμερα. Η εντολή αναζήτησης και σύλληψης θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 00:00, αλλά το δικαστικό όργανο αποφασίζει τις ώρες. Στο Εθνικό Δικαστήριο για πολιτικούς λόγους το χειρίζονται με μεγάλη προσοχή. Έχει να κάνει με το αν το κάνουν πριν η μετά τις Καταλανικές εκλογές.

Το σπίτι του είναι ήδη φυλαγμένο, ο ίδιος ο Πάμπλο έχει δει την επιτήρηση την οποία έχει υποστεί το σπίτι του. Μια σύλληψη το Σάββατο θα είχε εκλογικό αντίκτυπο την Κυριακή. Σήμερα, η κυβέρνηση, η οποία έχει ανακοινώσει μια φαινομενικά περιεκτική νομοθετική μεταρρύθμιση, δεν έχει ακόμη κάνει τίποτα έτσι ώστε διαδικασίες όπως του Pablo να μην συνεχιστούν."

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ PABLO HASEL!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου