Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Συναυλία αλληλεγγύης στο Grup Yorum



Γέμισε με κόσμο η πλατεία πρωτομαγιάς χθες 1/6  στην συναυλία αλληλεγγύης στο Grup Yorum.
Στην έναρξη διαβάστηκαν ανακοινώσεις από τους διοργανωτές και συνεχίστηκε με το χορευτικό συγκρότημα της παλαιστινιακής κοινότητας "Jaffra". Ακολούθησαν οι Υπεραστικοί, οι Social Waste και στο τέλος το Grup Yorum. Όπως ενημερωθήκαμε και στην αρχή της συναυλίας δυστυχώς ο διωκόμενος από το Ισπανικό κράτος κομμουνιστής Pablo Hasel δεν κατάφερε να έρθει.

Το συγκρότημα αφιέρωσε τα τραγούδια του στα μέλη του DHKP-C συμπεριλαμβανομένων και των 11 μελών του Grup Yorum που βρίσκονται στις φυλακές τις Τουρκίας. Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται ως "τρομοκράτες" από την Τουρκία και τις χώρες της Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα ο Τούρκος αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά που δικάστηκε στην Ελλάδα κινδυνεύει να απελαθεί στην Τουρκία με απόφαση του Άρειου Πάγου.  

Πανό και τραπεζάκια είχαν διάφορες οργανώσεις της αριστεράς και του α/α χώρου όπως και το blog αλληλεγγύης για τον Pablo Hasel. 
Στην σκηνή υπήρχε οθόνη οπού έδειχνε διάφορες συναυλίες του Grup Yorum σε πολλές πόλεις, φωτογραφίες των μελών που βρίσκονται στην φυλακή, και βίντεο από διαδηλώσεις στην Τουρκία. 

Έπαιξαν βίντεο με τα δολοφονημένα παιδιά από τα αστικά κράτη Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξη Γρηγορόπουλου και Μπερκίν Ελβάν, όπως και του αντιφασίστα αγωνιστή και τραγουδιστή Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε  απο τα χέρια των πιστών σκυλιών και πιο μαύρης εφεδρείας του συστήματος τον φασισμό και την Χ.Α. 

«Δε θα καταφέρουν ποτέ να μας φιμώσουν, γιατί το Grup Yorum είναι το συγκρότημα του λαού, είναι ο ίδιος ο λαός, και δε θα καταφέρουν να τον φιμώσουν ποτέ» ήταν το μήνυμα που έστειλε το τουρκικό συγκρότημα από την σκηνή. Όπως επίσης πως "ενώνει τον λαό και τον καλεί στον αγώνα και στην αλληλεγγύη κατά του κοινού εχθρού: του ιμπεριαλισμού".

Και ακριβώς αυτό το μήνυμα είναι που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την συναυλία. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές δεν μπορεί παρά να είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό. Γιατί αυτή η επίθεση είναι απέναντι στην οργανωμένη πάλη, την κομμουνιστική ιδεολογία, την διεκδίκηση και την αντίσταση. Ενάντια συνολικά στον λαό και την εργατική τάξη που είναι οι μόνοι που μπορούν να αμφισβητήσουν ξανά αυτό το σύστημα και να το ανατρέψουν.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου