Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

νεολαίοι ΚΚΕ (μ-λ): Κάτω τα χέρια από την κομμουνιστική ιδεολογία! - Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη!

Λευτεριά στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, στους 9 Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, στον Ισπανό τραγουδιστή PHasel, στον Ινδό αγωνιστή καθηγητή G.NSaibaba και τον Τουρκούτ Καγιά

Απο τις antigeitonies.blogspot.gr


100+1 χρόνια μετά την μεγαλειώδη επανάσταση του Οκτώβρη, που έφερε τις μάζες στο επίκεντρο της Ιστορίας, από άκρη σ’ άκρη στην Ευρώπη και τον κόσμο, ένα κύμα φασιστικής καταστολής έχει εξαπολυθεί για ακόμα μια φορά απέναντι στην κομμουνιστική ιδεολογία. Το σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης, παρόλο που διακηρύσσει ότι είναι αιώνιο, αποδεικνύει ότι φοβάται την μοναδική ιδεολογία που το απείλησε ανοιχτά με ολοκληρωτική ανατροπή. Γιατί η Ελπίδα των λαών είναι ΚΟΚΚΙΝΗ.



Μια σειρά πολιτικές διώξεις και συλλήψεις ενάντια σε κομμουνιστές και δημοκράτες αγωνιστές, στο κέντρο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ αλλά και αλλού, κουρελιάζουν το προσωπείο της αστικής «δημοκρατίας και ελευθερίας»:

Οι 10 αγωνιστές της ΑΤΙΚ, εργαζόμενοι Τούρκοι αγωνιστές και πολιτικοί πρόσφυγες που μένουν για πολλά χρόνια στην Γερμανία, δικάζονται με βάση τον γερμανικό αντιτρομοκρατικό νόμο, με μοναδικό κατηγορητήριο την ιδεολογία τους και την πολιτική τους δράση. Στην καρδιά της Ευρώπης, στο Μόναχο, μέχρι τουλάχιστον το 2019 οι κομμουνιστές θα δικάζονται με κίνδυνο την παράδοση τους στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, επειδή δεν σκύβουν το κεφάλι, και δεν απαρνήθηκαν την επαναστατική τους ιδεολογία.

Οι 9 Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες, χρόνια γνωστοί στο λαϊκό κίνημα για την πολιτική τους δράση και την κομμουνιστική τους ιδεολογία, κρατούνται χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο ως «τρομοκράτες», απομονωμένοι σε 8 απομακρυσμένες φυλακές της χώρας. Το μοναδικό πραγματικό τους «έγκλημα» είναι ότι αγωνίστηκαν ανοιχτά ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, τόσο στην χώρα τους, όσο και στην δική μας.

Ο Ισπανός ράπερ Πάμπλο Χασέλ, καταδικάστηκε ξανά από την Ισπανική αστική «δικαιοσύνη» σε 2 χρόνια φυλάκισης, για το περιεχόμενο των στίχων του. Ο κομμουνιστής καλλιτέχνης, που έχει ξανακαταδικαστεί σε 3χρονη φυλάκιση για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν, έχει ταχθεί ενάντια στον φασισμό, τον πόλεμο και τον απαρχαιωμένο θεσμό της βασιλείας, δείχνοντας την αλληλεγγύη του στο κίνημα της χώρας του.

Ο Ινδός καθηγητής πανεπιστημίου G.NSaibabaανάπηρος, καθηλωμένος σε καροτσάκι και με επιβαρυμένη υγεία, αγαπητός στον ινδικό λαό και τη νεολαία για τους μαζικούς δημοκρατικούς και πολιτικούς του αγώνες, καταδικάστηκε σε ισόβια βάση βάσει του “Νόμου περί Πρόληψης Παράνομων Δραστηριοτήτων”, με την κατηγορία της συνομωσίας. Μοναδικά στοιχεία εναντίων του, ήτανε ότι σύμφωνα με το δικαστήριο αποτελούσε μέλος του Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού) και της μετωπικής του οργάνωσης Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο.

O Τούρκος αγωνιστής Τουρκούτ Καγιά για τον οποίο ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την απέλαση του στην Τουρκία, όπου διώκεται για τις ιδέες του και την δράση του από το φασιστικό καθεστώς.

Αυτή η κλιμάκωση της φασιστικοποίησης και της καταστολής απέναντι στην οργανωμένη κομμουνιστική δράση, δεν μπορεί να αποκοπεί από την επίθεση που εξαπολύει το παγκόσμιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στους λαούς, και τον φόβο μήπως οι μάζες ανακαλύψουν ξανά τις απελευθερωτικές κόκκινες ιδέες. Οι διώξεις αυτές είναι κομμάτι της γενικευμένης καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε κάθε λαϊκό αγώνα που ξεσπά. Οι διώξεις αυτές είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου που θέλει να σηκώσει τα μάτια του απέναντι στην καταπίεση. Την ίδια στιγμή, στα βουνά τις Τουρκίας και μέσα στην ινδική ύπαιθρο, κάθε τόσο οι πρωτοπόροι κομμουνιστές που στέκονται με το όπλο στο χέρι στην πρώτη γραμμή της λαϊκής πάλης, φτάνουν να δίνουν την ίδια τους τη ζωή για την εργατική τάξη.

Οι φυλακισμένοι και καταδικασμένοι κομμουνιστές ή δημοκράτες αγωνιστές, στάθηκαν περήφανα απέναντι στον ταξικό εχθρό χωρίς να υποταχθούν, χωρίς να απαρνηθούν την ιδεολογία τους, χωρίς να λυγίσουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δίνοντας ένα φωτεινό παράδειγμα τους λαϊκούς αγωνιστές όλου του κόσμου, για το πώς υπηρετείται η λαϊκή και κομμουνιστή υπόθεση.

  • Κάτω τα χέρια από την κομμουνιστική ιδεολοΑγία!
  • Λευτεριά στους διωκόμενους και φυλακισμένους κομμουνιστές και δημοκράτες αγωνιστές!
  • Θάνατο στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό!
  • Η ελπίδα των λαών είναι ΚΟΚΚΙΝΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου