Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Οι διαδηλώσεις για την λευτεριά του Pablo Hasel και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων συνεχίζονται σε όλη την Ισπανία. (εικόνες)

 



Βαρκελώνη

Μετά από ένα μήνα μετά την φυλάκιση του κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasél χθες το απόγευμα διοργανώθηκαν διαδηλώσεις στους δρόμους στις τέσσερις Καταλανικές πόλεις, καθώς και στη Μαδρίτη όπως και σε άλλες ισπανικές πόλεις.


Εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο Plaza Universitat de Barcelona για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκιση του Pablo Hasél. Οι παρευρισκόμενοι έχουν οργανώσει μια ανοιχτή συζήτηση/Συνέλευση στην οποία είχαν συμμετάσχει αρκετοί και διαδηλωτές. Ομάδες υπεράσπισης μεταναστών συμμετείχαν επίσης στην συνέλευση και διαδήλωση. 




Σχεδόν μία ώρα μετά την προσυγκέντρωση η διαδήλωση άρχισε να κατευθύνεται προς το κέντρο της Βαρκελώνης, με το μπροστινό πανό να έχει το σύνθημα «Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Συνολική αμνηστία».

Η πορεία πέρασε μπροστά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας Via Laietana και οι διαδηλωτές. Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε μπροστά από τArc de Triomphe (Αψίδα του Θριάμβου).

Ταραγόνα


Στην Ταραγόνα, η διαδήλωση για την ελευθερία του Χασελ συγκέντρωσε δεκάδες άτομα που φώναζαν για την λευτεριά των πολιτικών κρατουμένων με βάση την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης με μικροφωνική. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την Καταλανική Αστυνομία (Mossos d'Esquadra) για του ελέγχους που πραγματοποιούσαν λίγα μέτρα μακριά σε μετανάστες.

Οι κρατικοί τραμπούκοι βρήκαν αφορμή μετα απο αυτό για να προκαλέσουν τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα  να γίνουν 7 προσαγωγές και μία από αυτή αναμένεται να "απολογηθεί" και στο αστυνομικό τμήμα σήμερα.

Συγκέντρωση έγινε και στην Χιρόνα

Η μεγαλύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη. Χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν στο Plaza Carlos V. Η συγκέντρωση απαγορεύτηκε και από νωρίς έστησε κλοιό η αστυνομία κάνοντας ότι μπορεί για να μην πραγματοποιηθεί διαδήλωση. Το μπροστινό πανό της διαδήλωσης είχε σύνθημα «Για τα δικαιώματά μας. Ολική αμνηστία. Λευτεριά στον Πάμπλο Χάσελ».








Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περπατήσουν κατά μήκος του Paseo del Prado στην πλατεία Cibeles, αλλά η Εθνική Αστυνομία τους απαγόρευσε να περάσουν.

Όταν η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε , οι αστυνομία ανάγκασε πολλούς να μπούνε στην σειρά και να δείξουν τις ταυτότητές τους αλλά δεν υπήρξαν προσαγωγές, θυμίζοντας σε όλους τι ρόλο έχουν στην πραγματικότητα παρόλο που λόγω την κοινωνικής πίεσης και της κατακραυγής διεθνώς επέλεξαν να μην καταστείλουν αυτή την φορά τις διαδηλώσεις όσο άλλες φορές. Τον ρόλο του νόμου και της τάξης και της θωράκισης του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στην λαϊκή οργή.

Οι διαδηλώσεις για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ισπανία έχουν αγκαλιαστεί απο τον λαό της που εδώ και πάνω απο ενα μήνα δίνει καθημερινά μάχη στους δρόμους. Πρέπει να μαζικοποιηθούν. Είναι ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθεί ο Χασελ, είναι και ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούν και αν διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

ΛΕΥΕΡΙΑ ΣΤΟΝ PABLO HASEL!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΛΑΟ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου