Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Pablo Hasel (Επιμένουμε Διεκδικούμε)


Ανά πάσα στιγμή το ανώτερο δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει την άμεση φυλάκιση του αγωνιστή - μουσικού Pablo Hasel, μετά την απόρριψη της ένστασης για την αναστολή της ποινής του.
11 αγωνιστές στην Ισπανία που συμμετείχαν στην κατά χιλιάδες μαζική διαδήλωση το Μάρτη του '18 βρίσκονται αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή με τον κίνδυνο της φυλάκισης. Συγκεκριμένα, προτείνονται από το δικαστήριο 5 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για τον Hasel, και 5 χρόνια και 3 μήνες για τους υπόλοιπους 10, με τις κατηγορίες ότι στη διάρκεια της διαδήλωσης είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και άσκησαν βία κατά των αρχών.
Ο Pablo Hasel, στοχοποιημένος για τον πολιτικό στίχο της μουσικής του, την κριτική που ασκεί στην κυρίαρχη πολιτική και την αντίδραση στη χώρα του, βρίσκεται φορτωμένος με επιπλέον κατηγορίες που μπορεί να του στοιχίσουν περισσότερα από 6 χρόνια φυλάκισης, ενώ φαίνεται να επιδιώκεται να του φορτώσουν με κάθε τρόπο επιπλέον κατηγορίες. Χαρακτηριστικό κι όλας ότι οι αρχές δηλώνουν ψευδώς ότι δυσκολεύονται να τον εντοπίσουν , αφήνοντας να εννοηθεί είτε ότι κρύβεται , είτε ότι είναι ύποπτος να διαφύγει εκτός της χώρας, την ίδια στιγμή που τον παρακολουθούν με το μικροσκόπιο.
Βλέπουμε την κρατική τρομοκρατία να εξαπολύεται ακόμα πιο σκληρά στις χώρες όλου του κόσμου. Φοβούνται τις αντιστάσεις που θα ξεσπάσουν. Φοβούνται εκείνες τις φωνές που μιλάνε στο πλευρό των καταπιεσμένων, δίνοντας την προοπτική για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις φωνές αντίστασης του λαού της Ισπανίας Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα μας
Να μην περάσει η τρομοκρατία
Ν' αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
Κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές

Από την σελίδα Επιμένουμε Διεκδικούμε στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου