Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Προσπάθεια τρομοκράτησης του Pablo Hasel. Τον έκλεισαν όλο το βράδυ στις φυλακές και τον απελευθέρωσαν το επόμενο πρωί.



Μόλις χθες  βράδυ έγινε για ακόμα μια φορά προσπάθεια τρομοκράτησης στον ράπερ Pablo Hasel αλλά και συνολικά στον λαό της Ισπανίας. Τον σταμάτησαν στο δρόμο της Βαλέντσιας και τον έκλεισαν όλη νύχτα στις φυλακές του Ισπανικού αστικού κράτους. Ο λόγος;
επειδή τόλμησε να τραγουδήσει σε συναυλία αλληλεγγύης και υποδοχής για τον αγωνιστή του PCE (r) Paco Cela ο οποίος μετά από 32 χρόνια στα ισπανικά κελιά βασανισμένος και κατασυκοφαντημένος  αλλά και αλύγιστος στις ιδέες του, αποφυλακίστηκε χθες και πραγματοποιήθηκε συναυλία υποδοχής για τον Paco και καταγγελίας του σωφρονιστικού και δικαστικού συστήματος της Ισπανίας.

Το μήνυμα? Όποιος τολμήσει να δείξει την συμπαράσταση του σε αγωνιστές και να εναντιωθεί στην κρατική καταστολή συλλαμβάνεται.

Τα ξημερώματα τον αφήσανε ξανά
ελεύθερο. Μια ξεκάθαρη πρόκληση για να τον τρομοκρατήσουν, άλλα και μια υπενθύμιση πως εκκρεμεί ακόμα μια δίκη εναντίων του, όπου είχε καταδικαστεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δοθεί εντολή για την σύλληψη του. Η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση αφού αμέσως μετά την δημοσίευση της σύλληψης του από τα Μ.Μ.Ε μαζεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι της πυκνοκατοικημένης Βαλέντσιας έξω από το τμήμα που κρατήθηκε.

Φάνηκε για ακόμα μια φορά πως δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός για την ελευθερία του Hasel και όλων των αγωνιστών της Ισπανίας. Το Ισπανικό κράτος μετεκλογικά θέλει να κάνει σφυγμομέτρηση στις αντιδράσεις του λαού ο οποίος παρά την αποσυγκρότηση και την ήττα του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ισπανία και παγκόσμια, την δίωξη αγωνιστών και την συκοφάντηση του κινήματος, έχει δείξει  αξιοθαύμαστα δείγματα αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους της χώρας τους και πολλά σκιρτήματα εναντίωσης στο καθεστώς. Και οι αγώνες αυτοί είναι ο κύριος παράγοντας που οι αρχές διστάζουν να κλείσουν τον Pablo Hasel μέσα στα μπουντρούμια του Ισπανικού κράτους.

Και αυτά είναι μόνο μερικά δείγματα από την δύναμη και την αμφιβολία που έχουν οι λαοί παγκόσμια για το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Δεν μπορούν να σωπάσουν τόσο εύκολα, όσο σκληρή και να είναι η καταστολή. Τα παραδείγματα των μαζών που βγαίνουν στο προσκήνιο όπως στη Γαλλία και σε όλη την υδρόγειο με τα προβλήματα που κληροδότησε η ήττα είναι μόνο μια εικόνα από το μέλλον. Και αυτοί οι αγώνες είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστούν οι αδυναμίες αυτές. 


Οι λαοί του κόσμου μπορούν να ανατρέψουν αυτό το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου