Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Αγωνιστικές Κινήσεις AEI-TEI: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ PABLO HASEL

Με 12 χρόνια φυλακής βρίσκεται αντιμέτωπος ο Ισπανός κομμουνιστής ράπερ Pablo Hasel, όπως μας ενημερώνει με σχετικό του βίντεο. Ο λόγος; Τα τραγούδια του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης διώκεται, αφού έχει ήδη καταδικαστεί και φυλακιστεί στο παρελθόν από το ισπανικό κράτος “δικαίου” σε δύο χρόνια φυλάκισης με αφορμή τραγούδια αλληλεγγύης προς αντιφασίστες πολιτικούς κρατούμενους.
Γνωστός για τα τραγούδια του, αλλά και για την πολιτική του στάση, γράφει ενάντια σε οτιδήποτε καταπιέζει. Γράφει για το καταπιεστικό κράτος της Ισπανίας, για τις διώξεις σε αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους. Με τα κομμάτια του κριτικάρει την ισπανική μοναρχία, την καταπίεση που βιώνει ο λαός από τις δυνάμεις καταστολής, την κρατική βία και τρομοκρατία.

Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, και για το ότι “τόλμησε” να καταγγείλει φιλοναζί ποδοσφαιριστές, διώκεται αυτή τη στιγμή. Και όλα αυτά στην “πολιτισμένη” Ευρώπη όπου η ελευθερία λόγου – όπως λένε οι κυρίαρχοι – είναι δικαίωμα όλων... Όλων όσων δεν πάνε κόντρα στο σύστημα, στις κυβερνήσεις και στο φασισμό. Ακόμα και τα τραγούδια ενοχλούν. Ακόμα και η τέχνη, όταν είναι στρατευμένη στην υπόθεση του λαού και του αγώνα του. Το ισπανικό κράτος δε μπορεί να κρύψει το καταπιεστικό του πρόσωπο και όπως και στην Καταλονία, στις κινητοποιήσεις λαού και εργατών έτσι και στον Pablo Hasel καταστέλλει, διώκει και ποινικοποιεί οτιδήποτε του πάει κόντρα.
Εμείς γνωρίσαμε τον Pablo Haselτον Ιούλιο του 2013, όπου, στα πλαίσια του κάμπινγκ των Αγωνιστικών Κινήσεων, συμμετείχε ως καλεσμένος στη συναυλία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Ιερισσού.

Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου