Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση για την δίκη του Pablo Hasel 1/02

      Την Πέμπτη 1/02 ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η δίκη του Pablo Hasel στο εθνικό δικαστήριο της
Ισπανίας, χωρίς όμως να έχει καταληξει ακόμα σε μια απόφαση. Έξω αππό τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν, τον υποδέχτηκαν και κάθισαν καθ' όλη την διάρκεια της δίκης αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στο ισπανικό κράτος και απαιτούσαν την αθώωσή του.

    Η εισαγγελική αρχή πιστεύει ότι ο ράπερ, ο οποίος καταδικάστηκε ήδη το 2014 από το Ανώτατο Δικαστήριο για το έγκλημα ότι διατηρεί στο κοινωνικό δίκτυο Twitter μια σελίδα με «συστηματική εξύμνηση τρομοκρατικών ενεργειών και τρομοκρατών , παρουσιάζοντας τους ως ήρωες και παραδείγματα προς μιμηση  και παρουσιαζεί τις πράξεις τους ως ηρωικές και δικαιολογημένες.Ο εισαγγελέας για αυτό ζητά φυλάκιση 2 ετών και εννέα μηνών  και πρόστιμο 16.200 ευρώ. Αλλά δεν είναι το μόνο. Για το έγκλημα των προσβολών στο Στέμμα ζητά 10.800 ευρώ και για τη "συκοφαντία και τις προσβολές σε κρατικούς θεσμούς" ζητάει ποινή 13.500 ευρώ. Συνολικά, το Γραφείο του Εισαγγελέα ζητά από τον ράπερ, πέραν της ποινής φυλάκισης, χρηματική ποινή 40.500 ευρώ(!), η οποία αν δεν είναι σε θέση να πληρώσει, θα αυξήσει την ποινή φυλάκισης.
Περιμένουμε από βδομάδα για εξελίξεις και ενδεχομένως  και για την τελική απόφαση του δικαστηρίου. ο ίδιος ο Pablo Hasel σε συνέντευξή του δήλωσε ότι "Είναι πολύ δύσκολο να δικαιωθώ από το Δικαστήριο της Ισπανίας γιατί είναι ένα φασιστικό δικαστήριο".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου